FAQ

Listen Festival is een 6-daags Brussels feest in muziek en diversiteit, dat enkele van de meest getalenteerde artiesten uit binnen- en buitenland samenbrengt. Elk jaar bezetten we meerdere locaties in de stad Brussel met een boeiend programma van concerten, clubnachten, lezingen, workshops en nog veel meer.

De 2024 editie van Listen vindt plaats van dinsdag 26.03.2024 tot zondag 31.03.2024, en wij kijken ernaar uit! Extra bonus dit jaar: Maandag 01.04 is een feestdag.

Elk jaar bezetten we verschillende locaties in de stad Brussel. Alle locaties voor de komende editie van het Listen Festival vind je hier.

Dat is een eenvoudige:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van alle laatste informatie.

Dit jaar spelen meer dan 160 artiesten op het Listen Festival. Bekijk ons programma hier.

Je vindt de tijdschema's in het programma onder elk van onze evenementen.

In alfabetische volgorde:

Ancienne Belgique: Lockers beschikbaar

Beursschouwburg: Lockers beschikbaar

Botanique: Vestiaire beschikbaar

Bozar: Vestiaire beschikbaar

Buda BXL: Lockers beschikbaar

C12: Lockers beschikbaar

Continental: Geen lockers of vestiaire beschikbaar

Congres: Vestiaire beschikbaar

Fuse: Lockers beschikbaar

Centraal station: Lockers beschikbaar

Kiosk Radio: Geen lockers of vestiaire beschikbaar

La Cabane: Vestiaire beschikbaar

Brigittines: Vestiaire beschikbaar

Notre-Dame Van Laken: Geen lockers of vestiaire beschikbaar

Tunnelcomplex Louiza/Louise: Geen lockers of vestiaire beschikbaar

UMI: Lockers beschikbaar

Volta: Vestiaire beschikbaar

Als je iets verloren bent op vrijdag 29 of zaterdag 30.03 in Buda BXL, Brussels Congrès of C12 kun je op zaterdag 30.03 of zondag 31.03 terugkeren naar de locatie. Vraag bij de ingang naar de zaalverantwoordelijke die je zal helpen met je vraag.

Voor alle andere gevonden voorwerpen in andere zalen en na het festival organiseren we een permanentie bij Continental Brussels (Pl. De Brouckère 41, 1000 Bruxelles)

Donderdag 4/04 van 14:00 tot 17:00

Maandag 8/04 van 14:00 tot 17:00

Bij vragen kan je mailen naar lostandfound@listenfestival.be

Tickets zijn verkrijgbaar op onze website. Houd er rekening mee dat je voor elk afzonderlijk evenement van het Listen Festival een specifiek ticket nodig hebt.


Voor editie 2024 verkopen we een beperkt aantal all-access Clubbing Passes. Deze passen zijn geldig voor alle clubevenementen op vrijdag, zaterdag en zondag, met uitzondering van Listen x Spek x Gay Haze en Listen x Slagwerk x He4rtbroken. Concertevenementen zijn niet inbegrepen in deze pass en vereisen een apart ticket.

Instructions on how to retrieve your clubbing pass:

If you a clubbing pass it gives you access to the majority of events for Listen Festival on Friday 29.03, Saturday 30.03 & Sunday 31.03. IMPORTANT: This pass needs to be exchanged for a bracelet at Beursschouwburg.
You will not be able to enter an event just with this ticket.

Get your pass at: Beurschouwburg - Auguste Ortsstraat 20/28, 1000 Brussel

Opening hours: 

Thursday 28.03: 14:00 - 21:00

Friday 29.03 from 14:00 - 21:00

Saturday 01.04 from 14:00 - 21:00

The all-access bracelet gives you access to the following events: 

FRIDAY 29.03 

Listen x Not Your Techno - Brussel Congrès 

Listen x AliA x Le Motel - C12 

Listen x Crevette x Basic Moves - Buda BXL 

Listen x Soulful Sessions x La Cabane - La Cabane 

Listen x Sono Ventura - UMI 

SATURDAY 30.03 

Listen presents Young Marco - Gare Centrale 

Listen x Local Slang x Breaxx - Brussel Congrès 

Listen x Mo Mamba x Brikabrak - C12 

Listen x Pinguin Society (Daytime) - Buda BXL 

Listen x La Cabane - La Cabane 

Listen x Fuse - Fuse 

Listen x Brussels Bassed - UMI 

SUNDAY 31.03 

Listen presents The Tunnels - Tunnelcomplex Louiza 

Listen x Alliance Club x Magma - C12

Listen x Under My Garage - Brussels Congrès 

More information about the events: https://listenfestival.be/

This pass is only valid for the events described here above so please be mindful of this when planning your evening. When a specific event has reached full-capacity on the night (through advance ticketing or doorsales), we do reserve the right for the holders of these specific tickets to enter first. If this is the case, we will be working on a 1 out 1 in principle. The pass will however stay valid for all other events mentioned above. Once again: A valid wristband (only available at Beursschouwburg) is needed to enter the events, we are not able to scan all-access tickets at the doors of the specific events. 

For any specific questions please send an email to tickets@listenfestival.be 

Bekijk deze gids als je problemen ondervindt met je tickets. Houd er rekening mee dat de QR-code pas 24 uur voor het begin van het evenement wordt uitgegeven.

Je heb de RA Guide app nodig om je bestelling en tickets te zien. Gelieve de app te downloaden voor je naar onze events komt om wachttijden te vermijden:

Apple

Android

Je vindt alle voorwaarden met betrekking tot de verkoop van tickets via deze link.

Je kunt je ticket doorverkopen via het Resident Advisor Resale-platform. Meer informatie daarover vind je hier.

Het is tijd om weer bij elkaar te komen! Door deel te nemen aan onze evenementen  speel je een actieve rol in het zorgen voor ieders comfort en respect. Onthoud dat zorgen voor onze collectieve veiligheid is wat ons menselijk maakt.

Discriminatie, misbruik en intimidatie van welke aard dan ook worden niet getolereerd. Als jij of iemand anders in nood is, help dan eerst het slachtoffer en laat iemand anders een van onze medewerkers waarschuwen.

Als je na onze evenementen met iemand wilt praten, stuur dan een e-mail naar united@listenfestival.be.

Muziek, medeleven en vriendelijkheid brengen ons samen. 

Listen Festival hanteert een zero tolerance beleid ten opzichte van illegale drugs. 

We hebben ervoor gekozen om te streven naar een beleid dat schade voorkomt door het publiek te informeren over de risico's. 

Dit is wat we implementeren op Listen Festival 2024:

Booths voor preventie en distributie van schadebeperkend materiaal worden opgezet op bepaalde locaties, gerund door Modus Vivendi (in Buda Bxl, Congres, The Tunnels & Centraal Station). 

Dankzij onze partner Modus Vivendi kan je ook gratis anoniem je substanties testen en alle nodige informatie krijgen op vrijdag 29/03 van 16u tot 20u in de Van Arteveldestraat, 130 - 1000 Brussel (Modus Fiesta).

EERSTE HULP

Eerstehulpprofessionals zijn aanwezig op onze grootste evenementen. 

BESCHERMING VAN DE OREN

Al onze clubavonden zijn voorzien van een zichtbare decibelmeter. Denk eraan dat lange blootstelling aan geluid gevaarlijk kan zijn. Ook al beperken we de decibels, denk aan je oren. 

Oordopjes zijn gratis verkrijgbaar aan de bar of bij het Care Team op elk evenement. 

Als je herbruikbare gehoorbescherming wilt gebruiken die speciaal ontworpen is voor concerten en festivals, dan heeft onze partner BLOX precies wat je nodig hebt. Het MUSIC-model heeft een akoestisch filter dat je laat genieten van helder, authentiek geluid en tegelijkertijd je gehoor beschermt. Je vindt ze in de apotheek of op de BLOX e-shop (Blox Earplugs | Live to the max | Gehoorbescherming) waar je 15% korting krijgt dankzij de promotiecode "LISTEN24". Geldig op het hele assortiment tot 20 maart 2024. Meer informatie op www.bloxearplugs.com.

Seksistisch en seksueel geweld, intimidatie of enige vorm van discriminatie worden niet getolereerd. We zullen hier onverbiddelijk over zijn. 

Het Care Team van Brussels By Night zal aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt in Buda BXL, Gare Centrale, Congrès & Tunnels. Je herkent ze aan hun blauwe jassen met oranje opschrift. C12 en Fuse hebben hun eigen zorgteam. Aarzel niet om contact met hen op te nemen. 

Als je ons wilt bereiken over iets wat je hebt meegemaakt tijdens het festival of als je vragen hebt, aarzel dan niet om united@listenfestival.be te bellen. 


Hier vind je een overzicht van de toegankelijkheid.

Als je van plan bent het Listen Festival bij te wonen en je hebt vragen over de toegankelijkheid van onze locaties, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar united@listenfestival.be. We zullen je voorzien van alle benodigde informatie en je helpen bij de voorbereiding van je bezoek.

Sommige van onze evenementen bevatten flitsende lichten en worden daarom niet aanbevolen voor lichtgevoelige mensen.

Om onze evenementen te kunnen bijwonen, moet je op het moment van het evenement minimaal 18 jaar oud zijn.

OPENBAAR VERVOER

Hier vind je gedetailleerde informatie over hoe je naar het festival kunt komen.

/

NACHT SHUTTLE

Er is een pendeldienst opgezet met de MIVB om 's nachts vervoer te verzorgen tussen Centraal Station, Congres, WTC en Buda Bxl.

> S NACHTS: LISTEN SHUTTLES rijden 's nachts, elke 45 minuten, van het Centraal Station naar Buda Bxl

- van 22.30 tot 07.30 uur op vrijdag- en zaterdagnacht

- 18.00 uur tot 6.45 uur in de nacht van zondag naar maandag

> TIJDENS DE DAG: de MIVB-lijn 58 rijdt elke 30 tot 20 minuten, afhankelijk van het tijdstip.

Gedetailleerde informatie en dienstregelingen vind je HIER.

/

ANDERE OPTIES VOOR ‘S NACHTS

De laatste metro/tram/bus gemist? Ontgrendel de dichtstbijzijnde deelauto, -step of -fiets! Of bestel rechtstreeks je taxi. Dit alles in één app. Download Floya om je reis te plannen, te boeken en te betalen.

We werken samen met The Hoxton, Brussels om alle bezoekers van Listen 20% extra korting te geven op hun verblijf tijdens het festival. The Hoxton, Brussels is gevestigd in een torengebouw in brutalistische stijl en het voormalige Europese hoofdkantoor van IBM. Het is een hotel met 198 kamers, een hoge lobby, bar en restaurant en een dakterras met een prachtig uitzicht.

Gebruik de code LISTENHOX bij het uitchecken op de website om van deze aanbieding te genieten.

We zijn altijd op zoek naar helpende handen tijdens het Listen Festival.

We hebben verschillende functies te vervullen tijdens de 6 dagen van het festival. Als je op zoek bent naar een baan achter de bar, als ticketing-host of bij de op- en afbouw van het festival kun je dit formulier invullen.

We zijn ook op zoek naar artist-hosts, venue-managers en artiesten-chauffeurs om onze artiesten op te halen en af te zetten op onze verschillende locaties. Iets voor jou? Stuur ons een mailtje.

We verwelkomen alle aanvragen van erkende nationale en internationale media kanalen die Listen 2024 willen coveren.

Neem contact met ons op via info@listenfestival.be voor specifieke vragen.

© 2024 Listen FestivalPrivacy policyWebsite by Matthias Deckx © 2024 Listen FestivalPrivacy policyWebsite by Matthias Deckx © 2024 Listen FestivalPrivacy policyWebsite by Matthias Deckx © 2024 Listen FestivalPrivacy policyWebsite by Matthias Deckx © 2024 Listen FestivalPrivacy policyWebsite by Matthias Deckx © 2024 Listen FestivalPrivacy policyWebsite by Matthias Deckx